Ruská jídla

Prodáváme on-line hotovky a oblíbená ruská jídla, takže nevařte, přijedeme až k Vám. Na ruská jídla potřebujete mít v Praze především kvalitní ruské potraviny a hlavně do kuchyně ruský Koloniál a vše original od výrobce z Ruska.
Komodity jako olej, cukr, mouku, rýži, luštěniny a sůl nabízíme díky nákupu přes mezinárodní aukce za výhodné velkoobchodní ceny.
Široká nabídka čaje a kávy včetně unikátního kávového konceptu Rioba určeného kavárnám, barům a restauracím. 
Nejširší výběr olivových olejů a balsamikových octů na tuzemském trhu.
Bezvaječné, vaječné a semolinové těstoviny různých tvarů – válcované i vyráběné ručně, více jak 350 položek koření.
Snídaňové, dětské, celozrnné a fitness cereálie a cereální tyčinky.
Úplný sortiment hořčic z Ruska
Pečicí přípravky, pudingy a sypké směsi.
Konzervované výrobky
 
HoReCa zákazníkům je určeno široké portfolio výrobků vyhovující všem typům provozoven: práškové směsi, základy omáček, bujóny a ochucovadla, originální ruské rajčatové omáčky v sáčcích.
 
Zákazníkům z domácnosti  nabízíme mimo vlastní dovážené značky z Ruska, která jsou zastoupeny ve většině z níže uvedených kategorií:
 
sterilovaná zelenina a ovocné kompoty
rybí produkty
paštiky, masové konzervy
hotová jídla
medy, džemy
dehydrované polévky a směsi pro gastronomii
kečupy, omáčky
krmiva pro domácí zvířata
nejlepší polévky v Praze, 
Směs na přípravu boršče Torčin
Nudle Doširak s příchutí vepřového masa
Nudle Doširaks příchutí telecího masa
Soljanka zeleninovo-houbová
Hrachová polévka se slaninou
Boršč z čerstvého zelí Leis
Boršč z čerstvého zelí Steinhauer
Ukrajinský boršč
Směs na přípravu rassolnika
Ukrajinský boršč s fazolemi Veres
Svekolnik je polévka z červené řepy
Polévka Maďárský guláš
Houbová polévka Veres
Polévka Charčo s masem
Rassolnik po-russki
Ruská kuchyně má svůj původ v obyčejné stravě rolníků, kteří často žili ve velmi drsném klimatu. Živili se především bramborami, kapustou, okurkami, cibulí a samozřejmě chlebem, maso bylo málokdy nebo téměř nikdy. Jednoduchou stravu si ochucovali kysanou smetanou, koprem či petrželí. Na dlouhou zimu většinou nakládali zeleninu a z ovoce si dělali džemy.
Sklizeň žita, ječmene, pšenice a prosa umožňovala vždy domácí výrobu vodky, doma se dělalo mnoha druhů chleba, palačinek a lívanců, ale také pivo a kvas. Brambory nejprve někteří odmítali jako ďáblovo jablko, ale v roce 1840 bylo jejich hromadné sázení nařízeno a brambory se staly  ruským druhým chlebem pro nejchudší vrstvy obyvatelstva.
Kromě dělnické  a rolnické stravy položily základ ruské kuchyni i dary přírody jako např. ryby, zvěřina, houby, bobulovité ovoce a med. Základní a tradiční potraviny mají v ruské kuchyni stále významné postavení. Patří k nim nejenom oblíbené konzervy, tmavý chléb, na který jsou Rusové hrdí a považují ho za nejlepší na světě, kartoška, kaša, která bývá ovesná nebo z pšenice, pohanky či prosa. Obilná kaše náleží v Rusku k historicky nejstarším jídlům vůbec. Všudy přítomnou ingrediencí v Rusku je kysaná smetana, ta se také u nás na eshopu objednává nejvíce.
A jaké nabízíme hotové jídlo??
Boršč – polévka, jejímž základem je vývar z kostí a masa (v Rusku obvykle hovězího) spolu s červenou řepou a jinou zeleninou. Bohatší verze této polévky se podává se slušnou porcí zakysané smetany. Ukrajinská varianta se připravuje spíše z vepřového masa a klade důraz na sytě červenou barvu.
Šči - kapustová polévka, která byla po tisíc let nejčastějším prvním chodem oběda jak u chudých lidí, tak u šlechty. Kromě samotné kapusty obsahuje maso, mrkev nebo petržel a koření. Také do šči se přidává smetana. Kyselejší varianta se připravuje z kyselého zelí.
Soljanka – velmi hutná polévka s kusy masa nebo ryby se zeleninou. Kyselo-slanou příchuť jí dodávají přísady jako olivy, citron, rajčata, nakládané houby a okurkový nálev.
Rassolnik – další kyselo-slaná polévka z nakládané zeleniny. Jejím základem je okurkový nálev a samozřejmě jsou v ní obsaženy i neutralizující přísady jako např. ledvinky, drůbeží droby, brambory, zelenina. Navrch se přidává opět smetana.
Ucha - rybí polévka.
Lapša - slepičí nudlová polévka.
Okroška – studená zeleninová polévka, která se dělá z kvasu (viz kapitola pití). Zelenina nejrůznějšího druhu může být smíšena s masem nebo rybou, takže se rozlišuje okroška zeleninová, masová a rybí. Bílý kvas, který se pro výrobu používá, je kyselejší než kvas určený k pití. Do okrošky se přidává vařené vejce a samozřejmě smetana.
Šašlik – obdoba tureckého „šiš kebabu“ – marinované kousky masa grilované na jehlici. Maso je prokládáno cibulí. Šašlik je velmi populární v řadě zemí bývalého Sovětského svazu. Jeho název zřejmě převzali ruští kozáci od krymských Tatarů, jejichž území kdysi patřilo k Turecku.
Bliny – tenké palačinky podobné francouzským crêpes. Nejčastěji se dělají z pšeničné mouky, méně často z pohanky či jiných obilovin, s nejrůznějšími sladkými i slanými náplněmi. Mastí se máslem a někdy se přidává kysaná smetana.
Pelmeně - malé knedlíčky (či taštičky) z tenkého těsta plněné masem. Vaří se ve vodě a podávají s máslem a/nebo smetanou (případně hořčicí, křenem, octem...). Jsou podobné italským ravioli.
Vareniky – obdoba pelmení, knedlíčky se však plní nejrůznějšími náplněmi slanými i sladkými. Vareniki jsou spojené spíše s ukrajinskou než s ruskou kuchyní.
Kartoška kroška – rozkrojená brambora ve slupce, na kterou si může člověk dát přísady podle svého výběru. Jedná se o běžné pouliční jídlo a bývá skutečně výborné.
Pirožki – tradiční pokrm z kynutého (nebo i jiného) těsta plněného např. masem, vejci, bramborami, zelím, houbami, tvarohem a jinými náplněmi.
Syrniki – tvarohové taštičky zdobené džemem, medem nebo smetanou
Hovězí Stroganoff – dnes světoznámé jídlo, které se zrodilo v Rusku. Kousky hovězího masa s cibulí, houbami a kyselou okurkou se podávají s nakyslou smetanovou omáčkou.
Kaviár - rybí jikry považované v mnoha zemích za pochoutku. Nejkvalitnější kaviár pochází z Íránu a Ruska - z oblasti Kaspického moře. Cena kaviáru závisí na druhu ryby a na množství použité soli a konzervačních látek. Čím méně těchto látek obsahuje, tím je jeho cena vyšší a doba trvanlivosti kratší.
Pravý kaviár, který je nejdražší, je černý a dělá se z jiker jesetera. Vzhledem k jeho vysoké ceně a také k vymírání populace jeseterů v důsledku jejich lovu se jedí i jiné druhy kaviáru, např. z jiker lososa, které jsou červené. Zatímco ve světě je kaviár symbolem luxusu, v Rusku je běžnější pochutinou, i když také poměrně drahou. Rusko je největším producentem kaviáru na světě. Tradičně se u nás kaviár prodává nejvíce, Každý Rus si ho rád podává s toastem a máslem nebo se ho dává na bliny.